IP: 66.249.75.121
.
Advanced search
Collection by: Publisher Title

Dictadura i democràcia : les Borges Blanques, 1923-1936 - Macià Farré, Marc - Lleida : Edicions de la Universitat de Lleida, 2018.Monograph
Catalog
Edicions de la Universitat de Lleida
Macià Farré, Marc

Dictadura i democràcia : les Borges Blanques, 1923-1936

Lleida : Edicions de la Universitat de Lleida, 2018.
ID: 4574282
Permalink: http://digital.casalini.it/9788491441076
ISBN: 9788491441076
Description
  • 273 p. : ill.
Series
Notes
  • Includes bibliographical references (pages 259-270).
  • El llibre ens ofereix una impecable investigació en la que l'elecció del període d'entreguerres i l'objectiu de contrastar les experiències autoritària primoriverista i la democràtica republicana permet aportar coneixements sobre una etapa gairebé sense estudiar a escala local. La principal hipòtesi de treball és que els diversos sistemes polítics pels quals passà la població de les Borges Blanques influïren directament en el tipus de desenvolupament econòmic, social i cultural a escala local, amb especial èmfasi en l'acció política com a instrument transformador de la realitat del món rural. El treball s'estructura en dues parts. En primer lloc, una història política en què s'analitza l'obra de l'ajuntament borgenc durant la dictadura de Primo de Rivera, i una segona part, la Segona República, a banda d'una introducció política i unes conclusions generals.
  • L'autor aposta per un model interpretatiu en què l'anàlisi de les etapes polítiques correspongui a la dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, i una altra, la Guerra Civil i el franquisme, i presta especial atenció a les formes polítiques, les gènesis dels partits i les seves tradicions, així com dels individus que protagonitzaren els principals corrents dels diversos i plurals moviments polítics a escala local. [Texto de la editorial].
  • Thesis.
Topics
  • Spain. Portugal (History)LCC: DP
Els remences : la senyoria de l'Almoina de Girona als segles XIV i XV.Els remences : la senyoria de l'Almoina de Girona als segles XIV i XV.
Historia de la rebelión y castigo de los moriscos del Reino de GranadaHistoria de la rebelión y castigo de los moriscos del Reino de Granada
Breve historia de EspañaBreve historia de España
Breve historia de la Segunda República españolaBreve historia de la Segunda República española
Guerra de GranadaGuerra de Granada
Edicions de la Universitat de Lleida
Complete work
Dictadura i democràcia : les Borges Blanques, 1923-1936
Copyright 2000-2017 Casalini libri
VAT no. IT03106600483